طرز تهیه سبزی شامی بابلی اصیل شمالی

چگونه شامی بابلی را آماده کنیم؟

در اینجا طرز تهیه ی شامی بابلی باسبزی مخصوص شامی بابلی که  یکی از اجزای اصلی تهیه این شامی خوشمزه و سنتی شمالی  به همراه تمام فوت و فن شامی بابلی نوشته شد. شما میتوانید این سبزی ها را هم بصورت آماده شده تهیه کنید هم خودتان آماده‌ کنید. برای آماده کردن سبزی شامی بابلی و یادگیری فوت و فن شامی بابلی مراحل زیر را دنبال کنید:


مواد لازم برای تهیه ی سبزی شامی بابلی

تعداد سبزی شامی بابلی 

  • زلنگ ۱دسته
  • اناریژه ۴دسته
  • اوجی یا پونه ۲دسته
  • جعفری ۲دسته
  • سیر تره ۶دسته
  • پیازچه ۳دسته
  • بارهنگ بو ۱دسته
  • نعنا ۱دسته
  • شنبلیله ۲دسته
  • پیاز ۱کیلو 
  • نخود ۲۵۰گرم
  • گوشت نیم‌کیلو(میتونید حذف کنید)

مرحله ی اول برای تهیه ی سبزی مخصوص شامی بابلی پاک کردن سبزی‌هاست :ابتدا سبزی‌ها را تمیز کنید و برگ‌های زرد یا خراب را جدا کنید، نیازی نیست ساقه‌های نرم جدا شوند، چرا که این بخش‌ها نیز در تهیه شامی بابلی کاربرد دارند

شستن سبزی‌ها: سبزی‌ها را چندین بار با آب سرد بشویید تا کاملاً از گرد و غبار پاک شوند.

پخت اولیه سبزی شامی بابلی: سبزی‌ها را بدون خرد کردن به همراه پیاز ها که چهار قاچ شده بدون اضافه کردن هیچ آبی ،در قابلمه قراردهید و روی شعله ملایم بگذارید تا نرم‌شوند و آب آنها تبخیر شود.وقتی به این مرحله رسید شعله را خاموش کنید

سبزی های پخته شده را درون یه آبکش منقل کنی بغد از خنک شدن سبزی ها خوب بادست آن را فشار میدهیم تا آبش به طور کامل خارج شود

نخود و گوشت را جداگانه بپزید،  نخود ها را بعد از پختن درون آبکش بریزید تا آب ان کاملا خارج شود(حواستان باشد نخود ها خیلی نپزند و له نشود)،گوشت هم در حدی باید پخته شود که آبش کاملا کشیده شود، 

بعد ازخنک شدن و‌جدا شدن اب همه ی مواد ،همه ی مواد را درون چرخ‌گوشت میریزیم تا کاملا نرم‌شوندسپس همه رو باهم مخلوط میکنید

از فوت و فن شامی بابلی اینکه بعد از مخلوط کردن همه‌ مواد آن ها را درون یه قابلمه انتقال میدیم و حدود ده دقیقه روی شعله ی متوسط میزاریم و مدام هم میزنیم تا آب اضافی ان تبخیر شود

بعد از خنک شدن، سبزی شامی بابلی رو‌ بسته بندی کرده و به فریزر منقل کنید
باآماده کردن این سبزی شامی شمالی اصیل و نگهداری آن در فریزر، همیشه می‌توانید شامی‌های خوشمزه و اصیل بابلی را در دسترس داشته باشید.

 

 

طرز تهیه ی بهترین شامی بابلی

  • ۳ عدد سیب زمینی متوسط
  • ۲۵۰ گرم سبزی شامی بابلی(با توجه به ذائقه میتونی مقدار سبزی بیشتر یا کمتر بریزید)
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • نمک و فلفل و زردچوبه
  • اویشن و پودر گشنیز (دلخواه)

در طرز  تهیه ی شامی بابلی با سیب زمینی باید بدین صورت پیش رفت

 ابتدا سیب زمینی را به همراه مقداری نمک و آب ،ابپز کنید مراقب باشید که سیب زمینی ها خیلی نپزند و له نشوند فقط ۸۰ درصد سیب زمینی بپزد بعد پختن حتما چند ساعت درون یخچال بگذارید
بعد از پختن و‌خنک شدن پوست زمینی ها رو جدا کنید سپس رنده کنید و مقداری ورز دهید تا بافتش یکدست بشه، سپس به آن زرده ی تخم مرغ و ادویه ها و سبزی شامی را اضافه کنید، سفیده ی تخم مرغ را هم در ظرف دیگری بریزید و بعد از شکل دادن شامی ها آن را با سفیده خوب رومال کنید و در روغن داغ و فراوان سرخ کنید.(نگران نباشید اصلا بوی تخم مرغ نمیگیره)

این مقدار از مواد حدود ۱۳ تا شامی بابلی با سیب زمینی سایز بزرگ  به شما میدهد 

 

نکات مهم‌ برای  وا نرفتن شامی :

۸۰ درصد سیب زمین پخته شود

فقط زرده ی تخم مرغ به مواد اضافه بشه

روغن داغ و زیاد باشد

سیب زمینی ها را بعد از پختن درون یخچال بزارید تا خنک شود